Fotograful Presedintelui

Fotograful Presedintelui U.S.A. a stabilit o relație apropiată cu președintele Obama, însoțindu-l aproape peste tot. În fiecare zi reușește să facă între 600 și 900 de fotografii cu ceea ce se întamplă la Casa Albă. Fiecare fotografie dată publicitatii este atent examinată și primeste acordul serviciului de presa al președinției.

“Am surprins acele momente care nu se vor mai repeta. De exemplu, atunci când Obama a fost la Moscova, în 2005, nimeni nu l-a recunoscut, însă eu mi-am dat seama că , chiar dacă el devine președinte într-o zi, nu vom mai vedea așa ceva. Era puțin probabil, desigur, dar am văzut că are potențial. Același lucru nu este valabil pentru majoritatea oamenilor, ” a declarat Pete Souza.
Vedeți potofoliul oficial al Casei Albe AICI

Site-ul oficial al fotografului Pete Souza

Pete a continuat să fotografieze pe Obama în postură de senator, care a devenit în scurt timp un candidat la președinție, iar în 2008 a cîștigat alegerile. Pete Souza a revenit la Casa Albă ca fotograf oficial și director al serviciilor de fotografie.
Souza și echipa sa a documentat viața președintelui din 2009. În imaignile lui Pete, Obama este prezentat nu numai în calitate de președinte, ci și ca un bărbat, soț și tată.

Vocea lui Morgan Freeman, care narează documentarul pe care-l veți vedea, spune că toate fotografiile pe care le realizează fotograful președintelui ajung să devină mărturii ale istoriei. Și e foarte bine spus. Orice fotografie, orice moment surprins, poate însemna la un moment dat enorm de mult. Atât de mult încât să aibă puterea de a schimba chiar și o națiune, mai mult sau mai puțin, în funcție de context.
Vedeți documentarul video complet despre fotograful președintelui AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu