Fotograf

Fotograful este aceea persoană care se ocupă de executarea de fotografii, începând cu fixarea imaginilor (sau fotografiatul) pe peliculă sau mai nou înregistrarea lor într-o cameră digitală și terminând cu expunerea lor pe un suport solid din hârtie sau pe un DVD. Este o meserie apărută odată cu apariția fotografiei.

Sunt numiți fotografi de ocazii, aceia care fotografiază diferite momente din viața fiecărui om cum ar fi căsătoria (fotograf nunta), botezul (fotograf botez), copilăria, familia și diferite alte activități casnice. Acești fotografi pot fi atât amatori, cât și profesioniști.

Aveti aici cateva fotografii profesionale: Galerie Foto Fotograf Profesionist

In Romania nu sunt foarte multi fotografi profesionisti care fac fotografie de nunta sau botez, achizitioneaza un aparat dslr si cred ca sunt profesionisti.
Atunci cand alegeti fotograful pentru nunta voastra, urmariti inainte portofoliile unor fotografi si alege-l pe cel care iti place cel mai mult. Fireste, aceasta alegere va tine cont de pret, de calitatea fotografiilor, imaginatia sa pentru a crea cadre speciale si flexibilitatea sa.

Fotografia poate fi privita din doua directii, ca gest pur personal in cazul celor pasionati sau ca activitate comerciala, pentru cei care intentioneaza sa faca bani din fotografie. De aceea exista in abordarea ei – inclusiv in invatare, doua cai diferite.
Pentru cei care au nevoie de o diploma, totul e simplu, e o activitate care se invata. Pentru cei pasionati, amatori entuziasti – printre care ma numar si eu, nu ar trebui sa existe invatare rationala ci cunoastere, aflare, luminare, minunare. Cand faci ceva din pasiune, descoperi singur caile de a te apropia de acel subiect. Te reprezinta si iti deschide o lume.

Mai sunt cei numiți fotoreporteri, profesioniștii care prin activitatea lor aduc la vedere aspecte din diferite evenimente din lumea încojurătoare: evenimente politice, războaie, aspecte sociale, evenimente deosebite și multe altele.

Galerie Foto Fotograf - Fotograf Profesionist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu