Magic Lantern - Canon EOS


Despre Canon 550D
- Este un aparat foto genial si "o camera video" fantastica,se comporta foarte bine in ambele situatii...singurul dezavantaj este lipsa balansului de alb Kelvin care dupa parerea mea este, "must have".

raspuns: 
- Este utila setarea daca inregistrezi imaginile direct in format jpeg. Iar pentru a rezolva acest neajuns cauta si instaleaza "Magic Lantern"... et voila, ai si balans Kelvin si multe altele.

Vezi aici mai multe despre: MAGIC LANTERN
 
Magic Lantern este dezvoltat de un grup de pasionati care au vazut un potential urias pe aparatele foto DSLR de la Canon, potential pe care Canon nu-l da decat cu lingurita in modele mai scumpe cau deloc in produsele accesibile. Trebuie sa va spun de la inceput ca Magic Lantern nu merge decat pe DSLR-urile Canon, lista completa o gasiti pe site-ul oficial Magic Lantern.

In principiu Magic Lantern nu este un firmware, acesta este mai mult un hack care booteaza de pe card si se lipeste de memoria ram de unde ruleaza, nu are legatura cu ROM-ul intern unde se afla firmware-ul original, tocmai de aceea nu este periculos, Magic Lantern se poate dezinstala odata cu formatarea cardului prin apasarea tastei “Q”, pe acran va aparea mesajul “remove magic lantern” sau “keep magic lantern” voi alegeti daca ramane sau nu dupa formatare. Instalarea este foarte simpla.

1. Formatati cardul in aparat (low level format)
2. Descarcati Magic Lantern
3. Dezarhivati continutul arhivei in radacina cardului
4. Puneti camera in modul manual (M pe mode dial)
5. Introduceti cardul in camera si porniti-o 6. Mergeti in meniu la Versiune firmware si faceti update-ul ca-n tutorial.

Magic lantern va pune la dispozitie o gramada de setari care va transforma camera peste noapte.
Veti gasi setarile pe care tot timpul le-ati vista, setari pe care le intalnim doar pe camere mult mai scumpe.

Magic Lantern 2.3 merge instalat pe urmatoarele modele: 5D mk2 2.1.2, 50D 1.0.9, 60D 1.1.1, 500D 1.1.1, 550D 1.0.9, 600D 1.0.2 aparate foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu